Samling: Græske sort Kotsifali Heraklio, Kreta.

Kostifali er en røde sort af de berømte vinmarker på Kreta, der definerer stilen for de tørre røde, der kommer ud af en af ​​de mest betydningsfulde vinproducerende regioner i Det Ægæiske Hav. Da røde druer er meget vigtigere på øen end hvide, kan Kotsifali betragtes som Kretas ægte sjæl.

Kotsifali producerer en fuld, rig vins til vinelskere, der nyder røde uden hårde kanter. Kotsifali-blandinger er meget madvenlige vine, perfekt egnet til rige kødretter, gryderetter, pølser og solide stege. De fleste vine er klar til at blive indtaget, når de er helt nye, men de mere ekstraherede stilarter, som normalt er lagret i egefade i flere måneder, kan udvikle sig over 5 til 8 år, og udvise en blød struktur og en komplex patina af smag.

Kostifali producerer alene en vin, der kan beskrives som typisk middelhavsvin i farven, intens på aromaer, relativt høj i alkohol, blød i tanniner og syre. Den dyrkes over hele Kreta, men de bedste vine kommer fra området Heraklion, nærmere bestemt i BOB Peza og BOB Archanes. Begge betegnelser skal være en blanding af Kotsifali og Mandilaria.

2 produkter
  • Ichnilatis rød tør, Strataridakis vingård.
    Forhandler
    www.greekwine.dk
    Normalpris
    100,00 kr
    Udsalgspris
    100,00 kr
  • Castellanos rød dessert, Strataridakis vingård.
    Forhandler
    www.greekwine.dk
    Normalpris
    150,00 kr
    Udsalgspris
    150,00 kr