Samling: Naturligvis græske vine Orange Amphora

Kunsten at lave Amphora-vin.

Amforavinens historie går over 2.000 år tilbage. I dag er denne græske gamle teknik på randen af at uddø, dog er der flere og flere vingårde, der holder denne tradition i live.

Denne usædvanlige teknik er helt ulig nogen anden måde at fremstille vin på fra begyndelsen. Efter at være blevet afstilket og knust, lægges druerne i leramforer for at begynde gæringen. Dette sker spontant på grund af den oprindelige gær i frugten.

Amforaens gæring og form skaber bevægelse, der skubber huden, der dannes på overfladen, til bunden af karret. I denne fase, når gæringen er færdig, tilsættes olivenolie for at forsegle amforaen, hvilket forhindrer vinen i at komme i kontakt med ilten.

Så snart vinen er klar til aftapning, placeres en hane (prop) i bunden af amforaerne for at fjerne vinen. At blive fjernet fra bunden betyder, at vinen dræner gennem frugtkødet, der i mellemtiden er blevet aflejret, og fungerer som et naturligt filter. Ved slutningen af denne proces er vinen mere iltet, med mindre ekstraktion, ligesom den er let, glat og frugtagtig. På grund af sin profil er det en vin, der skal drikkes med det samme og meget gastronomisk.
1 produkt
  • Santorini, tør hvid, naturlig gæret, Gavalas vingård.
    Forhandler
    www.greekwine.dk
    Normalpris
    205,00 kr
    Udsalgspris
    205,00 kr